top of page

Ik kijk graag naar de zonsopkomst en ondergang. Dan geniet ik van zo’n roze oranje lucht met witte strepen van vliegtuigen erin. Ik mijmer en vraag me af; waar gaan die vliegtuigen naar toe, wat is hun bestemming?

 

Vroeger zat ik ook graag in een vliegtuig en ging ik regelmatig op avontuur. De reizen naar warme rommelige landen waren een welkome afwisseling in mijn georganiseerde dagelijks leven vol verantwoordelijkheden. Als reiziger deed ik vrijblijvend nieuwe ervaringen op van exotische culturen. Ik denk daar met veel plezier aan terug.

Op avontuur

IMG_1725.jpeg

Reizen in je hoofd
Dat reizen gaat er nu met de klimaatcrisis, corona en oorlog voorlopig niet meer van komen. Maar dat is helemaal niet erg. Je hoeft niet van huis om op reis te gaan. Je kunt op reis in je hoofd. 

Zelf reis ik het liefste met een zeppelin, een onderzeeboot en het laatste jaar, graag met een raket. Mijn wereld beperkt zich niet langer tot de aarde. Soms ga ik alleen, maar vaak ook met een metgezel; mijn liefsten, een dier, een held.

image15621.jpg
foto: Percy Wong-A-Tjong

Werken op papier
Ik leg mijn imaginaire reis vast in kleurrijke figuratieve werken op papier. Ik maak daarbij gebruik van verschillende druktechnieken en speel daarbij met de drukvormen, kleuren en compositie.

Ruimtelijke objecten
Sinds kort verbeeld ik mijn verhalen ook met digitale tekeningen en experimenteer met driedimensionale objecten in karton, kunststof en collages. De werken worden herinneringen aan mijn reis, zoals ansichtkaarten en souvenirs dat doen. Ik hoop ook anderen te inspireren tot het reizen in je hoofd. Wie weet waar jouw reis je naar toe leidt, wanneer alles mogelijk is. 

image15616.jpg
foto: Percy Wong-A-Tjong

Exposities &
werk in opdracht

Ik exposeer mijn werk in galeries en kunstuitlenen. Via deze kunstuitlenen is mijn werk ook te huur. Mijn prenten zijn opgenomen in diverse collecties, waaronder de collecties van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Nationaal Militair Museum, de TU Eindhoven en het Kunstgebouw Zuid-Holland.

 

Zo nu en dan maak ik werk in opdracht voor particulieren en bedrijven. Zo kreeg ik de opdracht voor de Nijmegenprent die in een stamvolle Stevenskerk door de burgermeester Bruls werd onthuld. Als kers op de taart werd ik tot ereburger van deze historische stad gemaakt.

In november 2023 werd ik genomineerd voor
ArtAward 2023 in de categorie grafiek. Een mooi resultaat bij deze landelijke wedstrijd.

Groot en klein nieuws

Een update via Instagram

  • Instagram
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok

Op 21 en 22 september 2024 houd ik open atelier. Dat doe ik samen met mijn kunstenaar-collega's van ons ateliercomplex de NEstudio's op het Noordereiland. Dit is altijd een extra gezellig  moment om mijn atelier en die van mijn ateliergenoten te bezoeken. 

Open atelierweekend

Project Raamwerk II

2023 stond voor mij in het teken van de organisatie van  
project RaamWerk II. Ik zie dit ook als een avontuurlijke reis. Eentje met een reisgezelschap van 20 woordkunstenaars en 20 beeldend kunstenaars. We gingen samen op pad en onze bestemming is een drie maanden durende expositie rondom mijn ateliergebouw op het Noordereiland. Raamwerk II is een vervolg op het succesvol project Raamwerk dat ik in 2021 initieerde. Project Raamwerk II werd op 25 juni 2023 geopend met een middag vol poëzievoordrachten, artist talks, de finale van een poëziewedstrijd DichtWerk en een kunst- en poëziewandeling. 
 

20230608_RKeus_2055 (1).jpg
bottom of page