Dit zijn prenten die ik tussen 2010 en 2016 heb gemaakt. Reizen als thema komt hier terug in een serie over de binnenvaart en de avonturen van Mariken van Nimwegen.

uit 2010 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Schemer

2011

Een  prent in de Mariken reeks. Mariken wordt door haar oom naar Nijmegen gestuurd om inkopen te doen. Ze wil bij haar tante overnachten, maar die staat dat niet toe. Te voet keert Mariken terug naar huis. Helemaal van streek bidt ze om hulp, van God of van de duivel. Dat hoef je de duivel niet twee keer te vragen. De prent toont het moment dat de dieren in het open veld Mariken van haar wanhoopsroep proberen te weerhouden. " Doe het niet, Mariken!". Te vergeefs zal blijken. Bekijk het drukproces van deze prent op mijn blog.

De oplage is inmiddels uitverkocht.  

Heimwee

2012

Een prent uit de serie Mariken van Nimwegen.
Nadat Mariken zeven jaar in Antwerpen met de duivel verbleef, keert ze terug naar Nijmegen. Ik denk dat ze heimwee had. Een zondig en losbandig leven kent ook sleur, lijkt mij zo. Zelfs de wellustige mussen krijgen Mariken niet meer in beweging. En papaver bedwelmt haar niet langer. Het wordt tijd om tot inkeer te komen.

Bekijk het drukproces van deze prent op mijn blog.
 

Moenen verleidt Mariken

2011

Een prent in een reeks waarbij het verhaal Mariken van Nimwegen centraal staat. De duivel zelf, Moenen, verleidt Mariken om met hem mee op avontuur te gaan.

Constellatie; de reis

2014

Wie lag er niet op je rug in het gras, starend naar de sterren, met al die gedachten van verwondering, nieuwsgierigheid en fantastische avonturen....

Hemelbestormers II

2013

Een ontmoeting in de lucht.

Denkend aan Holland

2010

Deze prent is de eerste in de serie rondom een project rond de binnenvaart en scheepshondjes in het bijzonder. Ik heb het gemaakt om de binnenschippers in Rotterdam te eren. 

Volver

2011

Een prent in de serie binnenvaart. Het binnenschip Volver vaart voorwaarts met de kapitein en zijn hond over de rivier.

Recreanten

2010

Een prent uit de serie scheepshondjes.

Onderweg

2010

Een roedel onderweg naar de volgende bestemming.

Twins

2015

Een verhaal over tweelingen in vorm.

Afgedroogd!

2013

Kom er nu maar uit!

Winnaar

2013

De winnaar, sneller dan snel.

Labyrinth

2015

Over hoe je soms je eigen labyrinth creeert.

Weten en geloven

2012

Een prent in de reeks over Mariken van Nimwegen. Mariken moet kiezen tussen haar geloof ( de duif) en haar hang naar kennis over de vrije kunsten, voorloper van de wetenschap (de aap). Vroeger stonden deze twee grootheden op gespannen voet. Inspiratie voor de compositie vond ik bij Frida Kahlo.

Hemelbestormers I

2013

De eerste uit de serie Hemelbestormers.

Overzeiler

2015

Een prent waar klein avontuur het onderwerp is. Er zijn diverse technikenen combineerd zoals handgesneden drukvormen uit katon, lasergesneden vormen uit karton en linoleum en machinaal vervaardige rillijnen op karton. Vervlogens is het karton weer afgedrukt.

Het bericht

2012

Een prent waar ik tijdens een vogelshow in Frankrijk inspiratie voor kreeg

Marieken

2012

Deze zeefdruk is in opdracht van Intermed-art gemaakt voor de Nijmegenprent 2012. Ik heb het ontwerp eerst in een hoogdruktechniek ontworpen en daarna opnieuw gedrukt in zeefdruk. 

Zwarte schaap

2011

Een zwart schaap